De Blokken in Zwevegem uitverkocht

Vooraan v.l.n.r. Alain Top (burgemeester Harelbeke), zaakvoerder Stephan Lesage (Extra Group), Marc Doutreluigne (burgemeester Zwevegem), Eddy Defoor (schepen van economie Zwevegem). Achteraan de mensen van Leiedal met Filip Vanhaverbeke, Koen Byttebier, Steven Vanassche en Liesbet Verhelle. © RRZ
Redactie KW

De reconversiesite De Blokken is de herontwikkeling van een voormalige Bekaertsite aan de Blokkestraat, in Zwevegem en ook een groot deel op Harelbeeks grondgebied.

De reconversie startte in 2011 als een proefproject en is nu een voorbeeld van hoe oudere, verlaten bedrijfsites opnieuw ontwikkeld en ingebed worden in hun omgeving. Vijf jaar na de opening huisvest dit bedrijventerrein van 16,3 ha. een tiental grote bedrijven met een industriële of logistieke activiteit. Het laatste perceel werd aangekocht door Extra Group, voor de uitbreiding van haar distributiecentrum.

De Extra Group opende onlangs ook een winkel in Wevelgem onder de naam Flash en het is de bedoeling om ook op termijn een filiaal te openen in Roeselare en Brugge. Bij Leiedal is het streefdoel tegen 2019 om 60% van de ruimte om te ondernemen te halen uit reconversie, hergebruik of verdichting. De site De Blokken is goed voor werkgelegenheid voor een 300-tal personen. Leiedal werkt momenteel ook aan reconversieprojecten in Bellegem (site Emdeka) en Lendelede (site Nelca). Bij het reconversieproject “Groenbek” Waregem is de verkoop onlangs opgestart.

(RRZ – foto RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier