De Ark van Zarren maakt plaats voor Chronostock in Brugse binnnenstad

In deze pop-upstore zal zaakvoerder Jérôme Bouillon voornamelijk decoratiemateriaal aan sterk gereduceerde prijzen te koop aanbieden. © svv
Redactie KW

In het pand waar jarenlang De Ark van Zarren gevestigd was, in de Zuidzandstraat 19 in Brugge, ging dit weekend Chronostock open.

In deze pop-upstore zal zaakvoerder Jérôme Bouillon voornamelijk decoratiemateriaal aan sterk gereduceerde prijzen te koop aanbieden. Jarenlang was De Ark van Zarren een begrip in Brugge. De interieur- en decoratiewinkelwinkel van Elsje Helewaut en Chery Derycke, bekend van onder meer Elisa Waut, verkocht artikelen die een eigentijdse, romantische en landelijke woonstijl uitdroegen. Op donderdag 6 april heropende De Ark Van Zarren op de nieuwe locatie in de Nieuwstraat 9, in een achttiende-eeuws pand, eveneens in de binnenstad van Die Scone. Hierdoor kwam de ruimte in de Zuidzandstraat 19 leeg te staan. Bruggeling Jérôme Bouillon, die werkt voor Chronostock, rook zijn kans.

Chronostock is een Belgisch bedrijf dat telkens in andere steden van ons land commercieel lucratief gelegen panden voor een korte periode afhuurt om er een waaier aan artikelen te verkopen aan fel verminderde prijzen. “Dit bedrijfsmodel werkt, omdat Chronostock de modellen van vorig jaar per volle oplegger rechtstreeks van de fabrikanten opkoopt en ze vervolgens probeert te verkopen in panden die gelegen zijn op A-locaties”, vertelt Jérôme Bouillon, die al zeven jaar lang Chronostock-winkels uitbaat. In het verleden deed hij dat in Brugge in de Geldmuntstraat en op de hoek van de Steenstraat en het Simon Stevinplein.

“In dit filiaal zal het nieuwe concept toegepast worden, met de klemtoon op decoratieartikelen. Dit gaat van het traditionele keramieken servies tot borden en glazen, maar ook veel bijzondere kaarsen en uiteraard alle benodigdheden voor in de keuken en de badkamer”, zegt Bouillon, die binnenkort ook een Chronostock in de Zeelaan in Koksijde lanceert.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier