De 3 Moren op Kortrijkse Graanmarkt wordt sfeercafé

Mario Heldt in sfeercafé De 3 Moren. © JVGK
Redactie KW

Op 2 februari heropent Café ‘De 3 Moren’ aan de Graanmarkt als sfeercafé. “Met planten, mooie belichting, enkele kunstwerken aan de muur en elke maand een klein live optreden: van jazz tot blues en schlagers. Ik kan zelfs Duitse schlagerzangers uitnodigen”, zegt Mario Heldt (49) als nieuwe uitbater. “Ik heb altijd een café willen houden.”

Hij was restauranthouder en is beroepshalve kok na een opleiding aan de Groene Poort Brugge. Na een verblijf in Duitsland is Mario terug in Kortrijk. “Ik ben een echte Kortrijkzaan. Het is opnieuw thuiskomen.” Mario friste het interieur en sanitair gedeelte van het café volledig op.

“Het café heeft ook een grote toog en een overdekte en gezellige rookruimte.” Het sfeercafé biedt een assortiment Bockorbier en de betere bieren aan. “Er zijn ook verschillende soorten gin, rum, whisky en champagnes. Ik spits me ook toe op een assortiment verse thee. Veel mensen drinken graag thee.” Verder is er ook een groot tv-scherm. “Het is altijd leuk om in groep voetbalwedstrijden of sportprogramma’s te volgen.”

Volgens Mario is de zaak ideaal gelegen. “Het is vlak bij de Grote Markt en de Graanmarkt zit nu toch al een tijdje in de lift.” De zaak is op maandag open vanaf 8 uur. Op andere dagen vanaf 10 uur. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier