Crowdfundingactie van Jules & Fils loopt als een trein

Arnaud Vandeputte met The Chronograph. In juli verschijnt het derde model op de markt. (Foto SB) © (Foto SB)
Philippe Verhaest

Het gaat Jules & Fils, het horlogemerk van Arnaud en Gauthier Vandeputte voor de wind. Om hun derde model The Cronograph in productie te brengen, lanceren de broer een crowdfundingactie. Nu al staat de teller op een kleine 19.000 euro en daarmee is het doel al ruim bereikt.

Arnaud (27) en Gauthier Vandeputte (31) hielden Jules & Fils in 2014 boven de doopvont. “Als eerbetoon aan onze grootvader Jules, die de familietraditie startte”, legt Arnaud uit. De familie zette in 1882 haar eerste stapjes in de horlogewereld en met Arnaud en Gauthier is nu al de vijfde generatie actief. “In 2016 brachten we met de Classic ons eerste model op de markt en tijdens de Gentleman’s Fair in Waregem vloog onze hele voorraad de deur uit.”

Ook het tweede model de Day-Date doet het meer dan goed en Jules & Fils kan ondertussen op een schare trouwe klanten uit binnen- en buitenland rekenen. “Onze horloges worden tot in Zuid-Afrika gedragen.” Vooral het verhaal achter het horlogemerk spreekt de mensen aan, zegt Arnaud. “Jules & Fils ademt onze familiegeschiedenis en we leveren ook kwaliteit af. Bovendien opteren we bewust voor betaalbare prijzen. Wij ontwerpen onze horloges en laten ze in Duitsland vervaardigen.”

Naambekendheid

Na de Day-Date en de Classic pakken de broer nu met The Chronograph uit. “Een klassevol uurwerk inclusief stopwatch. De eerste ontwerpen dateren al van maart 2017 en in september konden we de eerste samples bewonderen. Uiteraard willen we The Cronograph op de wereld loslaten, maar om de productie te bekostigen, hebben we vers kapitaal nodig.”

De jonge ondernemers hebben zelf niet altijd de nodige middelen om hun droom waar te maken en daarom hebben ze een crowdfundingactie opgestart. “We willen The Cronograph in juli op de markt brengen en voor de productie hebben we 14.638 euro nodig. Via het platform Kickstarter kunnen mensen vooraf intekenen op het nieuwe model en kunnen ze op die manier ook op een stevige korting rekenen. Tegelijk timmeren we op die manier ook aan onze naambekendheid.”

“De volgende stap wordt wellicht de creatie van een dameshorloge”

Normaal zal The Cronograph 269 euro kosten, maar via crowdfunding heb je het kleinood al vanaf 169 euro. Wie wil, kan ook opteren voor een pakket met twee of zelfs zelfs horloges. “Het initiatief is een onverhoopt succes”, vervolgt Arnaud. “Nu al hebben we ons streefcijfer behaald. Meer nog: we klokken momenteel af op een kleine 19.000 euro. Het integrale bedrag zullen we investeren in de uitbouw van Jules & Fils, want we willen van ons merk een blijver maken. De volgende stap is wellicht de creatie van een dameshorloges, want daar is erg veel vraag naar.” De crowdfunding loopt nog tot en met 31 maart. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier