Cosmopolite Menen: van moeder op zoon

Redactie KW

Lorenzo Naert (51) is de nieuwe uitbater van café Cosmopolite in de Stationsstraat in Menen. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn moeder.

“Ik heb het overgenomen omdat ik wou dat het café in de familie bleef. Ik heb het pand ook gekocht”, vertelt Lorenzo Naert. “Mijn vader is overleden en mijn moeder begon over haar pensioen na te denken. Ik heb uiteindelijk 15 jaar in Waregem gewoond. Ondertussen is ons huis daar verkocht en hebben we een woning in de Stationsstraat gekocht. Mijn moeder is verhuisd naar een flat in de Koningstraat.”

Ervaring in horeca

Lorenzo heeft een horeca-achtergrond. Hij hield het restaurant Argus in de Generaal Lemanstraat open en was twee jaar lang uitbater van de cafetaria van cc De Steiger. Lorenzo geeft mee dat hij niet van plan is om onmiddellijk veel te veranderen in de Cosmopolite. “Toch de eerste drie maanden niet”, stelt hij. “Het blijft voorlopig een volkscafé, maar ik wil er later wel mijn eigen stempel op drukken. Ik denk aan blues of jazz-muziek. De retrolook van het café wil ik behouden. Cosmopolite heeft heel wat charme en dat wil ik ook zo houden.” (Lien)