Congolese Bruggeling Eli Bitegets presenteert eigen kledinglijn Nemesis

Voorlopig bestaat zijn collectie uit T-shirts, sweaters en petten. Eerder mannelijk, zou je denken, maar sommige stukken zijn unisex. © SVV
Redactie KW

Aanstaande zaterdag 1 juli is er een party in de Brugse club Entrenous. Hiervan maakt de Congolese Bruggeling Eli Bitegets gebruik om zijn eigen kledinglijn Nemesis te presenteren.

Eind juni vorig jaar studeerde Eli Bitegets (23) af aan de Hogeschool Gent af als bachelor Logistiek Management. Daarna besloot hij om zijn tijd te nemen. Niet om een verre reis te maken, maar om onder meer een eigen kledinglijn te ontwerpen. “Ik ga niet beweren dat ik al van in mijn tienerjaren met mode begaan ben, maar door de jaren heen werd ik wel meer modebewust en hechtte ik veel belang aan mijn kledij”, bekent Eli.

Nemesis

Kleding is een non-verbaal communicatiemiddel dat bewust of onbewust een deel van onze totale presentatie bepaalt. Met die achtergrond besloot Eli om een eigen, betekenisvolle brand te ontwerpen. “Ik wou een merk met een bepaalde filosofie en bijbehorende identiteit“, schetst de Congolese Bruggeling. “Zo kwam ik bij de naam Nemesis uit. Zelf vind ik haar één van de meest interessante godinnen in de Griekse mythologie, omdat ik me kan vinden in de waarden die ze uitdroeg zoals onder meer authenticiteit. Deze eigenschap is het speciale en unieke aan deze brand, want karakter is de kern van onze persoonlijkheid. Voor ons is authenticiteit geen statische toestand, maar eerder een grondhouding, een weg die we bewandelen en die steeds in ontwikkeling is. Op die manier dien je jezelf en dus ook je eigen waarden en overtuigingen in vraag te stellen.”

Prijs-kwaliteit

Het logo vormt zowat het uithangbord van Nemesis. De eerste letter. N dus, in combinatie met vleugels. Dit is volgens hem niet enkel een verwijzing naar de godin Nemesis, maar ook naar het feit dat je moed moet hebben om een eigen koers te varen en je vleugels uit te slaan. “Wij hechten veel belang aan de beste keuze van grondstof tot het afgewerkte product. Deze eerste collectie is dan ook grotendeels gemaakt op basis van honderd procent organisch katoen”, geeft Eli mee. “Ik zal erop toezien dat mijn kledinglijn de perfecte balans is van kwaliteit, prijs, originaliteit en exclusiviteit (als beperkte oplage)”.

Vanaf zondag gaat Eli Bitegets’ website www. nemesis-clothing.com online.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier