Rubriek Economie

Concurrentie tussen winkelstraten en handelscentra aan de stadsrand zal nog groter worden

21/01/15 om 18:55 - Bijgewerkt om 18:55

Bron: Kw

Dit was een van de voornaamste statements op de studiedag rond detailhandelsbeleid die de POM (Provinciale Ontwikkelings Maatschappij) vandaag organiseerde in Roeselare. Lokale economieschepenen en andere beleidsmakers wisselden er ook van gedachten over hoe ze de de detailhandel in hun gemeenten kunnen versterken.

De toon werd meteen gezet door Willem de Laat van Idea Consult, dat in opdracht van het Kennisnetwerk Detailhandel een grote interprovinciale studie heeft gevoerd, die twee jaar in beslag heeft genomen. Voor onze provincie vallen de resultaten van deze studie al bij al vrij positief uit. Zeker in het aanbod, want met 2.352 vierkante meter detailhandelsoppervlakte per duizend inwoners is West-Vlaanderen het best voorzien. Het gaat trouwens om gigantische cijfers : onze provincie telt om en bij de 30.000 winkels en 2,7 miljoen vierkante meter winkeloppervlakte, waar zo'n 45.000 mensen hun boter...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!