Rubriek Economie

Colruyt wil wel 'Vlaamse vis' aankopen

30/06/14 om 21:50 - Bijgewerkt om 21:50

Bron: Kw

Winkelketen Colruyt bekijkt of ze in de toekomst een deel van haar visproducten kan kopen bij de Vlaamse Visveiling. Dat is op dit moment niet het geval, omdat de duurzaamheidsnormen van Colruyt, opgesteld door het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), niet gehaald worden. Dat zegt Colruyt maandag, nadat het West-Vlaamse provincieraadslid Wouter Vanlouwe (N-VA) het aankoopgedrag van Colruyt "dubbelzinnig" noemde.

Vanlouwe kreeg via de provinciale zeevisserijcommissie het negatief advies van ILVO te horen. Hij hekelt dat door het advies Colruyt vis gaat kopen in Nederland en IJsland, dit op een moment dat de Vlaamse visserijsector het moeilijk heeft door matige vangsten en lage prijzen. Vanlouwe wil dat ILVO het advies herbekijkt. "ILVO ontkent dat het Colruyt, of een andere retailer, zou hebben afgeraden om vis te kopen in de Vlaamse visveilingen. De praktijk spreekt dit tegen. Een aantal aankopers koopt juist wel vis van de Vlaamse visveilingen, op advies van ILVO", reageert ILVO. Het instituut begeleidt ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!