CNH Zedelgem grootste omzet, interimkantoren grootste werkgevers in West-Vlaanderen

Foto BC
Redactie KW

Trends publiceert donderdag de West-Vlaamse Top 100 van de ondernemingen. De landbouwmachinebouwer CNH in Zedelgem realiseert in onze provincie de grootste omzet, maar moet net de duimen leggen voor uitzendkantoren Accent, AIB en Konvert als het personeel gaat.

“Onze economie draait goed. Wij zijn nog altijd de meest geïndustrialiseerde provincie van het land en onze industrie, die heel divers is, scoort goed,” zegt Lieven Danneels in Trends van donderdag 7 april. Het gesprek met de voorzitter van Voka West-Vlaanderen en ceo van TelevicGroup uit Izegem leidt de special Top 100 West-Vlaanderen van het magazine in.

Trends publiceert diverse Top 100’s. Die van de omzet wordt aangevoerd door de Zedelgemse landbouwmachinebouwer CNH. In 2014 realiseerde het bedrijf 1,4 miljard euro omzet. (zie lijst)

Grootste investeerders

De Top 100 voor investeringen wordt aangevoerd door Unilin uit Wielsbeke. In 2014 investeerde Unilin bijna 80 miljoen euro. Verder volgen CHN Belgium (bijna 65 miljoen euro), Decloedt en Zoon Baggerwerken Oostende (ruim 46 miljoen euro), Infrax West in Torhout (bijna 43 miljoen euro) en op 5 Vancia Car Lease uit Kortrijk (net geen 30 miljoen euro).

Grootste werkgevers

De grootste werkgevers in onze provincie zijn de uitzendkantoren. Accent Jobs for People staat op 1. met bijna 4.600 personeelsleden. AIB en Konvert Interim Vlaanderen volgen op 2 en 3 met resp. 4.539 en 4.030 personeelsleden. CHN Zedelgem (net geen 3.500) en Balta Industries in Sint-Baafs-Vijve ( bijna 2.200 personeelsleden) vervolledigen de Top 5 qua tewerkstelling.

Grootste winstmakers

De grootste winstmaker van de provincie is een Waregemse bedrijf: TVH Group. Die onderneming realiseerde in 2014 een winst van meer dan 186 miljoen euro. Op 2 volgt Balta, op 3 een andere TVH-bedrijf (TVH-Parts) uit Waregem en op 4 de Cie. Belge d’Affrêtements uit Brugge en Bekaert sluit de Top 5 met een winst van ruim 71 miljoen euro.

Trends Top 100 publiceert donderdag 7 april ook de Top 100 voor de toegevoegde waarde en dievoor de sociale bijdrage.

CNH Zedelgem grootste omzet, interimkantoren grootste werkgevers in West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier