CMA CGM stuurt zijn grootste containerschip naar Zeebrugge

De 'CMA CGM Kerguelen', het grootste schip van de Franse rederij CMA CGM én het derde grootste containerschip ter wereld, aan de CHZ-kaai in Zeebrugge. © FN
Redactie KW

Het schip is 397,87 lang en 54 meter breed.

Het containerschip ‘CMA CGM Kerguelen’ van de Franse rederij CMA CGM, Zeebrugge’s belangrijkste containerklant, is bezig aan haar maidentrip en liep woensdagmorgen vroeg de haven van Zeebrugge binnen. Dit 397,87 meter lange en 54 meter brede schip is met een capaciteit van 17.772 TEU, twintig voet containereenheden, het grootste containerschip van de rederij en het derde grootste containerschip ter wereld.

Eilandengroep in de Stille Oceaan

De ‘CMA CGM Kerguelen’ begon op 1 april aan haar eerste rotatie in de FAL Service (French Asia Line) tussen Europa en Azië. Het schip maakt een round-trip in 77 dagen en loopt daarbij havens aan in elf verschillende landen. De ‘CMA CGM Kerguelen’ is genoemd naar een eilandengroep in de Stille Oceaan behorend tot de Franse Overzeese Gebieden. Het schip is het eerste van drie zusterschepen. De twee andere schepen, de ‘CMA CGM Georg Foster’ en de ‘CMA CGM Bougainville’, worden later dit jaar in Zeebrugge verwacht.

Groot, groter, grootst

Binnen haar bouwprogramma heeft CMA CGM ook nog drie iets grotere (17.859 TEU) in bestelling (de ‘CMA CGM Zheng He’, de ‘CMA CGM Vasco Da Gama’ en de ‘CMA CGM Benjamin Franklin’), naast drie schepen met een capaciteit van 20.600 TEU. Die laatste zullen bij oplevering (in 2017) de grootste containerschepen ter wereld zijn. Al die nieuwbouwschepen worden later in Zeebrugge verwacht.

(FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier