Claudio Dell’Anno riskeert celstraf voor tewerkstelling Nepalees zonder vergunning

In 2009 was alles nog koek en ei voor de Kortrijkse topchef. © BELGA
Redactie KW

Claudio Dell’Anno, winnaar van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ in 2009, riskeert in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 3.600 euro voor inbreuken op de sociale wetgeving in zijn vroegere restaurant Ciccio in de Dumortierlaan in Knokke-Heist.

De 32-jarige topchef, die woensdagochtend verstek liet gaan voor zijn proces, stelde een Nepalese man te werk die niet over een arbeidsvergunning beschikte. Bovendien hield hij volgens de arbeidsauditeur ook 2.200 euro loon achter van een werknemer. Het is niet de eerste keer dat Dell’Anno voor de strafrechter staat. De rechtbank van Kortrijk veroordeelde hem in 2012 voor verduistering, maar daarvoor werd hij in beroep vrijgesproken.

Ook in de politierechtbank liep hij al veroordelingen op. Begin februari kreeg hij nog een jaar rijverbod voor rijden zonder rijbewijs. De chef-kok met Italiaanse roots sloot vorig jaar de deuren van Ciccio omdat hij de personeelskosten en belastingen te zwaar vond. Hij opende intussen een nieuw restaurant in Los Angeles. Over de inbreuken in Ciccio doet de rechter op 13 april uitspraak.

(AFr)