Citie app biedt shoppende Roeselarenaars nog meer mogelijkheden

© Joke Couvreur
Peter Soete

Roeselare profileert zich als de eerste smart shopping city van Vlaanderen. Dit wordt bevestigd door een uitbreiding van Citie, een app die het hele shoppinggebeuren integreert.

Vijf maanden geleden startte Roeselare als eerste Vlaamse stad met Citie, een app die handelaars en klanten verbindt door allerlei applicaties te bundelen. Nu wordt Citie uitgebreid en opgefrist. Zo krijgt het startscherm een Ad Valvas-look waar de stadsdiensten afwisselend evenementen voorstellen die in het kernwinkelgebied plaatsvinden.

Ook het parkeren gebeurt met een app en vervangt het sms-parkeren. Zo kan de parkeertijd vlot verlengd worden via de smartphone en is het 60 procent goedkoper dan een sms-bericht.

Coins

Vanaf nu kunnen de klanten ook de verzamelde citie coins inwisselen bij de stadsdiensten. Na ieder bezoek aan een deelnemende handelaar ontvangt de klant een coin die hij kon inwisselen bij de handelaars zelf. Vanaf nu kan men er ook zwembeurten (3 coins), een uurtje badminton spelen (4 coins), een gegidste wandeling door Roeselare (4 coins) of een drankbon op Trax-festival (3 coins) voor krijgen.

In Roeselare zijn momenteel om en bij de 11.000 gebruikers, Citie app en Citie card samengeteld. Er zijn 16.931 Citie coins in omloop en er werden de laatste 30 dagen 7.212 uitgegeven.

(PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier