Chocolatier uit Knokke in de prijzen op internationale wedstrijd in Londen

David Maenhout met dochter Louise, die ook de oorkonde bij één van de zilveren medailles mocht tonen. © GF
Redactie KW

David Maenhout uit Knokke heeft twee zilveren medailles behaald op de finale van The Chocolate Awards in Londen.

Afgelopen weekend vond in Londen tijdens ‘The Chocolate Show’ de wereldfinale plaats van The Chocolate Awards. Voor de eerste keer ging een Belg met twee zilveren medailles naar huis. David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke werd tweede in de categorie van de pralines in pure en in melkchocolade.

De volledige wedstrijd werd blind beoordeeld door een dertigkoppige internationale en professionele jury. Chocolatier M kreeg zijn eerste zilveren medaille voor zijn Umami praline, gemaakt op basis van ambachtelijke Japanse sojasaus en geroosterde sesam. De tweede zilveren plak kreeg hij voor zijn praline met een donker gebrande karamel met toets van zeezout. De jury was lovend over de finesse van de praline van de Knokse chocolatier. De gouden medailles waren voor een Zweedse en Britse collega.

Chocolatier M uit Knokke werd opgericht in 2005. Hij is internationaal ambassadeur voor de Belgische chocolade voor Barry Callebaut en werd in 2013 uitgeroepen tot de allereerste ‘Chocolatier van het jaar’ door de culinaire gids Gault&Millau en tot ‘Chocolate heaven’ door Britse Foodepedia.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier