Chocolatier M ontwikkelt uniek streekproduct voor Zwin-regio

Redactie KW

De Knokse topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M pakt uit met een pairing van de duindoornbessen in combinatie met een heerlijk donkere chocolade. Een bewijs dat men ook met lokale producten een op en top lekker kwaliteitsproduct kan maken.

“Langs de kust hangt de duindoornbes dit jaar in zijn volle pracht aan de struiken, de kwaliteit is dit jaar uitzonderlijk mede door de het goede zomerweer in het voorjaar en in juli”, weet David Maenhout. “Deze supergezonde bessen, propvol natuurlijke vitamine C, zijn de kleine oranje besjes die te vinden zijn aan de struiken in de ganse Zwinstreek en verder Noordwaarts langs de ganse Noordzeekust. Deze bessen hebben een fruitzurige en kruidige smaak en geven een prachtig oranje-gele kleur van sap.”

Exporteren tot in Japan

“Vorig jaar werd reeds een limited edition gemaakt voor de officiële voorstelling van het vernieuwde Zwincentrum in opdracht van de provincie. De vraag is sindsdien zo groot dat we ons genoodzaakt zagen om dit unieke kustproduct te gaan verwerken tot een vaste waarde in ons assortiment. Deze zijn tot grote tevredenheid van vele klanten sinds deze week opnieuw te verkrijgen.”

“Komende herfst zal de nieuwe smaak ook op meerdere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen te verkrijgen zijn. En deze winter voeren we de unieke pralines uit tot in Japan, waar men verzot is op iets zuurdere smaken en gezonde producten van topkwaliteit.”

(DM – Foto DM)