Chocolatier M haalt 4 keer goud en 2 keer zilver op de International Chocolate Awards

Redactie KW

Op het Salon du Chocolat, dat momenteel loopt in Tour & Taxis, werden de winnaars bekend gemaakt van de Belgische editie van de International Chocolate Awards.

Hoogtepunt van deze wedstrijd is de wereldfinale dit najaar in Londen. Een flink aantal van de gelauwerde Belgische pralines komen opnieuw uit Knokke-Heist en zijn van de hand van topchocolatier David Maenhout. De pralines Gin-Tonic, Tokyo Dreams (op basis van yuzu en soja), Peanuts & co en Oriënt (caramel en sesam) haalden goud. Tingling Passion (passievrucht en pepers) en Louise (Yoghurt en passie) haalden zilver.

Die laatste is de favoriet van de negenjarige dochter van de chocolatier. De nieuwe erkenning betekent dat bijna de helft van het praline-assortiment van Chocolatier M een medaille heeft gewonnen. “Voor ons is deze erkenning een echte boost om op hetzelfde élan te blijven groeien in de toekomst”, vertelt David Maenhout.

Chocolatier M is sinds kort gevestigd in een gloednieuwe designshop in het centrum van Knokke, tussen de Lippenslaan en het Rubensplein. Op de oude locatie werd het ‘open’ atelier volledig vernieuwd en uitgebreid. Passanten kunnen vanop straat de chocolatiers live aan het werk zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier