China heeft nu ook een eigen Brugse Zot-café

Redactie KW

Brouwerij De Halve Maan is al meer dan 5 jaar actief op de Chinese markt, en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een stijgende populariteit.

Gouverneur Carl Decaluwé is met zijn economische handelsmissie gestart in China met een bezoek aan de bevriende zusterprovincie Zhejiang. De delegatie werd op 12 oktober ontvangen in het Muunas resort, waar voor de gelegenheid ook het eerste Brugse Zot-café in China werd geopend.

Muunas Resort

In aanwezigheid van de familie Dong en de gouverneur werd een vernieuwd samenwerkingsakkoord ondertekend met de Brouwerij De Halve Maan voor verdere distributie van de Brugse Zot bieren in Zhejiang. Naast de distributie van het Brugse Zot bier ontwikkelde de familie Dong intussen een domein waar wijn en speciaalbier gepromoot worden: het Muunas resort. Het resort herbergt vanaf nu dus ook een Brugse Zot Café, dat als lokale flagship zal fungeren voor de promotie van het bier.

Brouwerij De Halve Maan is al meer dan 5 jaar actief op de Chinese markt, en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een stijgende populariteit. De bieren zullen vanaf volgend jaar in meer dan 10 provincies te verkrijgen zijn.

Er is ook al een gelijkaardig café van Brugse Zot in Japan. Ook in Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Hong Kong worden intussen bieren van De Halve Maan ingevoerd.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier