Chef Angelo Rosseel uit Izegem ambassadeur prestigieuze culinaire wedstrijd

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Gastronomische Club Prosper Montagné gaat binnenkort voor de 65ste keer op zoek naar de ‘Eerste Kok van België’

De laureatenlijst van de Prijs Prosper Montagné telt heel wat namen van chefs die inmiddels Michelin-sterren en/of mooie Gault Millau-scores wisten behalen. De finale van de aartsmoeilijke kookwedstrijd vindt plaats op maandag 2 oktober 2017. Die dag organiseert vzw Club Prosper Montagné ook de 2de editie van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België”. Beide finales gaan door in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

De vijf finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2018” zijn:

Jamal Aïchi, chef van L’Auberge de Thines (Nijvel)

Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal)

Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco (Wetteren)

Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek)

Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele)

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, is ambassadeur van de 65ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van deze prestigieuze wedstrijd. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, stelt de technische jury samen.

Fabian Bail en Ignace Wattenberge bereikten twee jaar geleden en Lukas Moonens vorig jaar al eens de finale. Voor Jamal Aïchi en Steven Buelens is het hun eerste deelname. De finalisten moeten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’ als hoofdgerecht en een dessert met koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.

De vier finalisten van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018” zijn:

Paul-Henri Cuvelier van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal)

Jason Eerbout van Bistro Mathilda (Oostende)

Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass (Middelkerke),

Maxime Verstuyft van restaurant Michel (Groot-Bijgaarden)

Fabrice D’Hulster van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, is ambassadeur van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018”. Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtels, en de leden van het nationaal zaalcomité zullen de vier finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het correct opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier