Ceremoniespreker Stefanie: “Eigenlijk kan je mij een nieuwe priester noemen”

"Ik fungeer als vertrouwenspersoon, en luister naar het verhaal van de mensen", zegt Stefanie van Merveil. © JA
Redactie KW

Stefanie Clinckemaillie heeft met Merveil een wel heel unieke zaak opgericht. “Ik zet belangrijke gebeurtenissen om in woord en beeld”, vertelt Stefanie die aan Vives studeert. “Dat kan een doopviering, een huwelijk of een begrafenis zijn. Ik ben ceremoniespreker en storyteller”, klinkt het.

Na het middelbaar koos Stefanie Clinckemaillie (30) voor de opleiding bestuurskunde en publiek management en behaalde daarbovenop een tweede master in bedrijfseconomie. “Aan diploma’s geen gebrek dus”, lacht Stefanie. “Ik ging toen aan de slag in de financieel-economische sector, daar werkte ik vijf jaar tot ik voelde dat ik het menselijke contact miste. Ik heb toen loopbaanbegeleiding gevolgd en ineens wist ik het. Aan Vives startte twee jaar geleden voor het eerst de richting wellbeing- en vitaliteitsmanagement. Ik ben dus opnieuw gaan studeren.”

Passie voor schrijven

Wellbeing of welbevinden, het klinkt als een groot woord, maar de nieuwe studierichting, die je op dit moment enkel in Kortrijk kan volgen, is het resultaat van een grotere vraag naar zorg en visie. “Er bestaan drie afstudeerrichtingen: Care richt zich op zorgverlening, Coaching op bedrijven en de werkvloer en Wellness en Spa levert goede managers in die sector af.” Stefanie koos voor de optie Care omdat die het beste aansluit bij haar zaak Merveil.

Met Merveil zet ik belangrijke persoonlijke gebeurtenissen – geboortes, huwelijken, overlijdens – om in woord en beeld. Je kan me een nieuwe priester noemen”, vertelt Stefanie. “Ik fungeer als vertrouwenspersoon, daarnaast luister ik naar het verhaal van de mensen, zoek ik een rode draad, schrijf ik alle teksten en dan praat ik het geheel aaneen.”.

“Ik schrijf alle teksten en praat ook het geheel aaneen”

Schrijven is Stefanies passie. “Als kind schreef ik al graag”, vertelt Stefanie. “Toen ik wat vast zat op het werk en op zoek ging naar wat me echt gelukkig maakte, kwam ik opnieuw bij schrijven uit. Waarom doen zoveel mensen niet wat hen gelukkig maakt, vroeg ik me af.”

Stefanie Clinckemaillie heeft in het Innovation Center van Vives een flexplek.
Stefanie Clinckemaillie heeft in het Innovation Center van Vives een flexplek.© JA

In het nieuwe Vives Innovation Center heeft Stefanie een flexplek. Ze kan er werken en klanten ontvangen. Samen met negen andere studenten, oud-studenten of docenten behoort ze tot de eerste lichting jonge ondernemers die er onderdak krijgt.

“De school en meer bepaald de businesscoach heeft me het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had. Er heerst hier een open sfeer, ze gaan de vraag hoe je zelfstandig wil worden niet uit de weg. Met het opstellen van een businessplan had ik geen probleem, maar er waren andere uitdagingen. Hoe ga je het verkopen? Hoe bouw je een netwerk uit? Pitch maar eens jouw verhaal. Het was tof om dat in een beschermde omgeving te mogen proberen.”

Enorm netwerk

“Het is ook leuk hier met anderen te werken, om interactie te voelen en te brainstormen. Begeleiding via de school krijg ik sinds ik ben gestart niet meer, maar Vives heeft een enorm netwerk onder meer bij Voka en Unizo. Zo kom je als student heel snel met de juiste mensen in contact.”

(Jasmien Aernout)

www.merveil.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier