Rubriek Economie

Centrum van Izegem krijgt eindelijk weer supermarkt

14/09/16 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:52

Er komt eindelijk opnieuw een supermarkt in het centrum van Izegem. Het stadsbestuur verleende deze week een socio-economische vergunning.

Centrum van Izegem krijgt eindelijk weer supermarkt

In dit pand op de hoek van de Grote Markt en Marktstraat komt een nieuwe supermarkt. © Foto CLY

De nieuwe supermarkt komt straks in het pand waar vroeger Blokker te vinden was, op de hoek van de Grote Markt en de Marktstraat. Hoe de timing er uit ziet, is nog niet geweten. Maar schepen van Lokale Economie bevestigt alvast dat het schepencollege afgelopen maandag een socio-economische vergunning verleend heeft.

"Die vergunning hebben de uitbaters immers nodig om aan de slag te kunnen. We wachten eerst het verwerken van de papiermolen af, daarna zal het project door hen voorgesteld worden. Tot dan gaan we discreet om met de informatie. Maar uiteraard juichen we de komst van een dergelijke zaak toe. Dit is een meerwaarde voor het centrum van onze stad en vooral voor de omgeving van de Grote Markt en de Marktstraat."

Naar verluidt zou er straks een Proxy Delhaize in het stadscentrum neerstrijken. In de Roeselaarsestraat, op een steenworp van de Grote Markt, is wel al jaren de supermarkt 't Zandbergske te vinden.

Werken Marktstraat in voorjaar van 2017

De Marktstraat zelf wordt straks grondig heraangelegd. Die werken stonden gepland voor dit najaar, maar hebben nu toch vertraging opgelopen. Voorlopig is het voorjaar van 2017 vastgepind om de renovatie uit te voeren. Reden van de vertraging is de aankoop van een leegstaand pand in de Marktstraat, waar het stadsbestuur een parkeerhaven met 21 plaatsen zal onderbrengen.

De ontwerper van de vernieuwde Marktstraat moet immers met die invulling rekening houden. Zo kunnen alle werken in één keer uitgevoerd worden en wordt er geen twee keer een bouwwerf voorzien.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!