Centrum Beveren week lang onbereikbaar door werken

Zo moet het centrum van Beveren eruit zien. © (GF)
Redactie KW

Het centrum van deelgemeente Beveren is tot einde deze week onbereikbaar. In de dorpskern zijn de vergroeningswerken gestart. Ook de lokale bakker is niet bereikbaar, die heeft dan maar besloten om een weekje te sluiten.

Het stadsbestuur wil van het centrum van de Roeselaarse deelgemeente Beveren een aangename plaats maken. “Zonder al te veel hinder zullen we het dorpsplein vergroenen met planten en enkele bomen”, zei schepen van Groen Filiep Bouckenooghe enkele maanden geleden.

Gisteren werden die verfraaiingswerken op gang getrokken. De bekende rotonde in het centrum werd meteen aangepakt met zware machines. Beveren is nog tot het einde van de week afgesloten voor alle verkeer. “Toen de stad ons informeerde over deze werken hebben we besloten om onze bakkerij een weekje te sluiten. We zijn toch niet bereikbaar”, zegt bakkersvrouw Nancy Claeys van bakkerij Willaert.

Geen hinderpremie

De bakkersfamilie valt net buiten de zone om te kunnen rekenen op een hinderpremie. “Spijtig, want bij eerdere werken in Beveren merkten wij meteen dat er heel wat minder klanten de weg naar de bakkerij vonden.” Het bakkerskoppel Steven en Nancy hoopt dat de bakkerij tegen komend weekend opnieuw vlot bereikbaar is. “Na enkele dagen vol leuke gezinsmomenten willen we zaterdag de deuren weer openen.”

Ook in café Agora was het gisterenmiddag kalmer dan anders. “Mensen rijden graag tot aan de voordeur. Ik voel onmiddellijk dat er minder volk is”, reageert uitbater Mario Buddaert. Hij krijgt straks meer groen en een weg in asfalt in plaats van beton voor zijn zaak.

Opnieuw werken

“Ik vind het jammer dat er vorig jaar al gewerkt werd aan de weg met het oog op een wielerwedstrijd. Acht maanden later is het hier opnieuw van dat. Ik denk wel dat de vernieuwde dorpskern heel mooi zal zijn. Ik hoop alleen dat er nog plaats zal zijn om tijdens de kermis attracties voor het café te zetten.”

Naast de vergroening van de dorpskern worden binnenkort ook de trottoirs in Beveren vernieuwd.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier