Cedric ruilt Ieperse horeca voor café in Lokeren

Kevin en Cedric. (GF)
Redactie KW

Cedric Pattyn en zijn vriend Kevin Bracke openden hun Bar Bazaar op de markt van Lokeren. Cedric is afkomstig uit Ieper en werkte al 13 jaar in de Ieperse horeca.

Cedric Pattyn (28) opende in het paasweekend samen met zijn partner Kevin Bracke (32) Bar Bazaar op de Markt in Lokeren. Cedric groeide op in Ieper en volgde vier jaar middelbaar in het College. Hij studeerde af in de Heilige Familie, richting handel. Daarna haalde hij een diploma communicatiemanagement.

Liefde gevolgd

Cedrics horecacarrière begon op zijn 15de met een vakantiejob als ober in Les Halles. “Na drie jaar stapte ik over naar Pacific Eiland, waar ik vier jaar bijkluste”, vertelt Cedric. “Na mijn studies besliste ik om verder te gaan in de horeca en tot voor kort was ik vast in dienst bij In ‘t Klein Stadhuis.”

Na 13 jaar is het tijd voor een eigen zaak. “Twee jaar geleden leerde ik Kevin kennen en we wonen een jaar samen in Lokeren. Het was het voorbije jaar elke dag op en af naar Ieper, je mag al snel een uurtje rekenen voor één rit. Toen we vernamen dat er een pand op de markt vrijkwam, wilden Kevin en ik de stap zetten om een eigen zaak te starten. Kevin heeft drie jaar horeca-ervaring. Een half jaar geleden zetten we onze handtekening onder de overeenkomst met brouwerij Haacht en kort daarna gingen de renovatiewerken van start. Op paaszondag openden we onze zaak Bar Bazaar. We kozen deze naam omdat het goed klinkt. Een bazaar is een overdekte markt en we zitten hier ook pal in het centrum. We wonen op wandelafstand van onze zaak.”

Andere mentaliteit

Cedric en Kevin kozen voor een café, maar je kan er ook iets kleins eten. “We voorzien een tapas -en bierplank. Met de woensdagmarkt zal er ook soep en brood met beleg verkrijgbaar zijn en openen we de deuren al om 7 uur. Een sluitingsuur hebben we niet vastgelegd, maar het is niet de bedoeling om er een nachtcafé van te maken.”

Als uitgeweken Ieperling merkt Cedric enkele verschillen met Lokeren. “Het is hier veel minder toeristisch. Er heerst hier een andere mentaliteit, de mensen zoeken sneller contact met elkaar.” De eerste dagen verliepen positief volgens Cedric. “Het was hectisch en spannend, maar we mogen tevreden terugblikken op de opkomst tijdens ons openingsweekend. We zien het volledig zitten.” (AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier