Carwash met lichtspektakel in Torhout

Johan Sabbe

Op een stuk bedrijfsterrein van zijn vroegere bouwonderneming wil Joost Vanhaerents (48) in juni in de Bruggestraat in Torhout de grootste carwash van het land openen: ‘Bling King’, een wastunnel van liefst 62 meter lang, 6 meter breed en 6 meter hoog met alles erop en eraan. Met bovendien een kleurrijk lichtspektakel dat van elke wasbeurt een heuse beleving moet maken.

De locatie van Bling King is bijna symbolisch: pal tegenover de… watertoren. Al is het de bedoeling om zo weinig mogelijk leidingwater en zoveel mogelijk regenwater te gebruiken en dit dankzij een ondergrondse tank van 300.000 liter. “We willen op een duurzame wijze ondernemen”, zegt Joost. “We voorzien ook zonnepanelen om elektriciteit op te wekken.”

Zonder hogere prijzen

De carwash wordt geleverd door Sonny’s, met stip de Amerikaanse nummer 1 in de sector. “We hebben gekozen voor de onberispelijke kwaliteit van Sonny’s American Softwash“, aldus de Torhoutenaar. “Plus: we hebben de meest complete installatie besteld die bij het bedrijf verkrijgbaar is. Bling King zal er trouwens opvallend Amerikaans uitzien, met de nodige glitter en glamour. In de Verenigde Staten wordt een bezoek aan de carwash almaar meer beschouwd als een ervarings- en belevingsgericht evenement. Iets waar bijvoorbeeld de kinderen naar uitkijken. In de wastunnel met een lengte van 62 meter zullen we een spektakel serveren met ledlicht in alle kleuren en vormen en met heerlijke geurtjes die zich verspreiden. Bij elk schuimvlokje dat valt, zal er een kleurrijk lichtstraaltje te zien zijn. De carwash wordt een voor België unieke beleving van geuren en kleuren.”

“Onze carwash wordt unieke beleving van geuren en kleuren”

Sonny’s bestaat al sinds 1949 en is wereldwijd een begrip als het op carwash aankomt. “We hebben voor het beste van het beste willen kiezen”, zegt Joost. “In alle opzichten willen we met Bling King ver boven de middelmaat uitstijgen. En dit zonder hogere prijzen te hanteren dan in een andere carwash. De drie basisprijzen zullen 12, 15 en 18 euro bedragen, afhankelijk van de gekozen behandeling en beschermlagen. Maar wie vooraf een groter aantal beurten betaalt, zal de prijs zien teruglopen tot respectievelijk maar 10, 12,50 of 15 euro en in bepaalde gevallen zelfs nog iets minder.”

Ook selfwashboxen

De in- en uitgang van Bling King zal zich langs de Bruggestraat bevinden. De klant moet eerst kiezen tussen hetzij de wastunnel, hetzij een van de vier selfwashboxen met een brede waaier aan mogelijkheden. Wie voor de wastunnel kiest, kan van dinsdagmorgen tot zondagmiddag dagelijks van 9 tot 18 uur langskomen. De zogenoemde voorwas gebeurt door een personeelslid. De rest verloopt volledig automatisch, ook het zorgvuldig drogen van het koetswerk. Aan het eind van de tunnel zijn er elf stofzuigerplaatsen voorzien, kunnen de autobanden gratis opgepompt worden, is er een laadpunt voor elektrische wagens beschikbaar, enzovoort.

Carwash Bling King zal er heel blits uitzien. De ledverlichting in hippe kleurtjes maakt van auto's wassen een schouwspel. De installatie wordt geleverd door het befaamde Amerikaanse bedrijf Sonny's. (Repro JS)
Carwash Bling King zal er heel blits uitzien. De ledverlichting in hippe kleurtjes maakt van auto’s wassen een schouwspel. De installatie wordt geleverd door het befaamde Amerikaanse bedrijf Sonny’s. (Repro JS)

Betalen gebeurt uitsluitend via een automaat. “Alle mogelijke betaalmiddelen zullen voorhanden zijn”, aldus Joost. “Van de klassieke bankbiljetten tot bankkaarten, Payconiq, enzovoort. Het zal bovendien mogelijk zijn om geld op een waspasje te zetten. Hoe hoger het bedrag op dat waspasje, hoe lager de prijs per wasbeurt.”

Water recupereren

Bling King wil een duurzame carwash zijn. Met zonnepanelen voor het leveren van energie en met een ondergrondse tank van 300.000 liter regenwater. “We willen tot 80% van het voor het wassen gebruikte water recupereren en hergebruiken na reiniging in onze eigen waterzuiveringsinstallatie”, verduidelijkt Joost. “We zullen het milieu sparen. De opening zal normaal gezien in de loop van juni gebeuren, maar we pinnen ons niet op een concrete datum vast. Bling King zou een succesverhaal moeten worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier