Campinguitbater in Bredene rekende te veel belastingen door aan zijn klanten

Redactie KW

Voor de campinguitbater dreigt een klacht bij de Economische Inspectie over de misleiding van de toeristen.

Aanleiding was een klacht van een Duitse toerist die met een caravan in Bredene staat. Die kloeg over de verhoging van de kosten voor zijn caravan met 55 euro.

De campinguitbater had aan zijn klanten een verhoging gevraagd van de kosten, volgens hem te wijten aan de belastingverhoging door de gemeente. De brief aan de toeristen bevatte meteen ook de gegevens van de gemeente als ‘schuldige’ voor de verhoging. Bredene werd geconfronteerd met meerdere klachten, maar weerlegt de verhoging. “De belasting op stacaravans verhoogde met 35 euro en niet met 55 euro. De brief naar de toeristen is misleidend”, luidt het bij het gemeentebestuur. “Ook is de belasting verschuldigd door de uitbater en niet door de kampeerder. Een snelle rekensom leert ons dat de betrokken uitbater meer dan 6.000 euro verdient aan de verhoging en vervolgens nog de schuld daarvoor in onze schoenen schuift.”

De gemeente wil dat de campinguitbater de belasting correct aanrekent en de juiste informatie geeft aan de toeristen. Als dat tegen eind deze week niet gebeurt en er nieuwe klachten komen, dan dient Bredene klacht in bij de Economische Inspectie.

(JC)