Campagne ‘Schoon Boeren’ promoot duurzame landbouw in eigen streek

We zien de Roeselaarse 'Schone Boeren', met links de familie Verhelst en rechts de familie Taillieu. Ook gedeputeerde Bart Naeyaert en provincieraadslid Marc Vanwalleghem staan op de foto. (Foto CLY)
Redactie KW

Woensdagavond werd de publiekscampagne ‘Schoon Boeren’ 2015-2016 gelanceerd vanuit het tuinbouwbedrijf Stragier-Wouters in de Bossebeekstraat in Izegem.

Deze derde editie van de campagne van Inagro en de provincie West-Vlaanderen wil opnieuw de duurzame bedrijfsvoering in de kijker plaatsen. Een aantal landbouwbedrijven uit Midden-West-Vlaanderen werken graag mee en geven het goeie voorbeeld.

Voor Roeselare zijn dit de gemengde bedrijven van André en Brigitte Taillieu met schoonzoon Luc Van Thournout (Duivelshoekstraat) en dat van Ignace en Marleen Verhelst en zoon Gilles (Kruisboommolenstraat).

De gaststad levert met het varkensbedrijf van Christophe Decaigny en Griet Brille (Haaipanderstraat) en het kropslabedrijf van Pieter Stagier en Veronique Wouters (Bossebeekstraat) eveneens twee voorbeeldbedrijven.

Ledegem koos voor de zuivelhoeve Koen Dendauw en Greet Scheirlynck (Rollegemkapelsestraat Sint-Eloois-Winkel en het varkensbedrijf van Rik Bogaert en Nancy Verhaeghe (Kortwagenstraat).

Tot slot mocht Moorslede eveneens twee bedrijven voorstellen: het tuinbouwbedrijf van Kristof Denolf en Mieke Vanrenterghem (Zilverbergstraat) en het melkveebedrijf van Jan Wallays, Geertrui Verhaeghe en Paula Dessein (Kasteelstraat).

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier