Cafés en restaurants in de Westhoek helpen voortaan mee de eigen regio promoten

Schepen van Toerisme van Lo-Reninge Wout Cornette, uitbaatster van Gasthof De Zwaan in Lo Sandra Verberck (één van de nieuwe infopunten) en burgemeester van Lo-Reninge Lode Morlion met het groene I-logo. © RVL
Redactie KW

Niet minder dan 50 caféuitbaters, restauranthouders en toeristische ondernemers profileren zich voortaan als infopunt Toerisme in Westhoek. Ze doen dat op initiatief van Westtoer.

Als ambassadeurs voor de streek geven ze recreanten en toeristen tips over de regio. Ook de publicaties van Toerisme Westhoek zijn ter beschikking in de Infopunten. In heel wat van die locaties worden ook de recreatieve kaarten verkocht. De Infopunten zijn te herkennen aan het bordje met het groene Infopunt-logo aan de voordeur. De voorstelling en de overhandiging van de bordjes vond maandag plaats in Gasthof De Zwaan in Lo.

“Ze vormen een mooie aanvulling op de diensten voor toerisme van de Westhoek”, zegt Evelien Decoster, projectmanager Westtoer/Toerisme Westhoek. “Zo zijn ze vaak open op momenten dat een dienst voor toerisme dat niet is. Of zijn ze in uitgestrekte gemeenten dichterbij het logies gelegen waar de toerist verblijft. Deze lokale toeristische ondernemers zijn de uitgelezen personen om toeristen en recreanten op weg te helpen. Want het zijn vaak restauranthouders of cafébazen die als eerste met hen in contact komen. Deze ondernemers vormen het gezicht van de regio en kunnen door een gastvrij onthaal, een gewoon dagje uit of een weekendje weg omtoveren tot een onvergetelijke beleving. Een uitgebreid en professioneel toeristisch onthaalnetwerk is dan ook een grote troef voor de regio.”

De deelnemende handelaars kregen eerder al workshops rond streekkennis en gastvrijheid.

(KVCL)