Café De Ijzer in Ieper gaat voortaan door het leven als Terra Nossa

Redactie KW

Vanaf deze zomer is De Ijzer – het bekende voormalige volkscafé in de Ieperse stationsbuurt – Terra Nossa geworden, een trendy sfeercafé met Michaël Goethals uit Sint-Genesius Rode als nieuwe uitbater.

Michaël runt de zaak samen met zijn partner Peter Van Landeghem, samen baten ze ook bistro de Gilde uit in Vlamertinge. “We hopen dat Ieper klaar is voor deze invulling van een sfeercafé. We bieden alvast een uniek buitenterras aan gelegen achter het café. We kozen dan ook Terra Nossa als naam om meteen ook uit te pakken met de natuurelementen van onze aarde.”

“Het gevoel even niet in Ieper te zijn”

“Terra Nossa is verder ook een verwijzing naar onze manier om hier een café te beginnen.” Terra Nossa is met uitzondering van woensdag elke dag open van 17 tot 2 uur. Er kunnen allerhande tapas en snacks besteld worden. “We hopen zo ook het publiek dat hier het nabijgelegen cultuurcentrum Perron binnen- of buitenstapt met een snelle hap te bedienen.” Eenmaal de werken aan de stationsbuurt volledig achter de rug zijn willen de nieuwe uitbaters ook kleinschalige concerten geven. Nu al nodigt de wereld-, jazz- en housemuziek uit voor een gezellige avond. “We willen iedereen het gevoel geven even niet in Ieper te zijn.”

(MD – Foto MD)