Café Botteltje in Oostende krijgt eigen bierhotel

James Desimpelaere heeft sinds kort eigen bier op het vat. © MF
Redactie KW

Café Botteltje is al jaren een vaste waarde in het Oostendse horecaleven.

Café Botteltje heeft al 33 jaar een hotel naast de deur. Momenteel vinden er verschillende verbouwingen plaats in Hotel Marion. “We zullen het hotel ingrijpend herinrichten. Binnenkort staan alle kamers in het teken van een brouwerij“, zegt James Desimpelaere.

“Er komt een grote foto van de brouwerij aan de muur en de koelkast wordt gevuld met aangepaste bieren. We gaan van 27 naar 15 luxekamers van ruim 30 vierkante meter met inloopdouche, airco en een kluis. Er komt een display met informatie en in de koelkast ligt bier van de brouwerijen. In de gang komt er een luster met bierflessen van vroeger, net als op de toonbank. De opening is gepland rond de paasvakantie”, gaat James verder.

“Op dit moment heeft ons hotel twee sterren. Straks gaan we naar drie sterren als de verbouwingen achter de rug zijn. Vier sterren spreekt ons ook wel aan, maar dan krijg je een ander cliënteel en dat hoeft niet per se voor ons.”

Eigen bier op vat

De zaakvoerder pakte onlangs uit met de tweede versie van zijn eigen bier, de Ostensche Strever, een bruin winterbier. Het gerstenat heeft acht graden, is ongefilterd en werd gebrouwen met vier soorten mout. “In de zomer lanceerde ik al de gewone Strever, een blond bier. We werken samen met ‘t Koelschip. Ik lanceerde mijn bier tijdens de toog- en tafelhappening vorig jaar, maar de beperkte volume was snel de deur uit”, klinkt het.

De Oostendse graffitikunstenaar Siegfried Vynck ontwierp het etiket. “Het biertje permanent op het vat? Het moet ook haalbaar zijn voor ‘t Koelschip. Komende zomer pakken we alleszins opnieuw uit met de blonde variant van vorig jaar”, zegt James.

Jean Blaute en Ray Cokes

De zaakvoerder van ‘t Botteltje en Hotel Marion dook onlangs op in Het Lekkere Westen. Daarin presenteren het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek, de Westhoek en Brugge een reeks invalshoeken voor een weekendje weg. “Jean Blaute en Ray Cokes kwamen hier over de vloer voor enkele opnames. De ontmoeting was erg gemoedelijk, uiteindelijk zijn dat ook maar gewone mensen. Het promofilmpje werd alleszins redelijk veel bekeken“, zegt James.

Botteltje kreeg Jean Blaute en Ray Cokes over de vloer voor opnames van Het Lekkere Westen.
Botteltje kreeg Jean Blaute en Ray Cokes over de vloer voor opnames van Het Lekkere Westen.© Repro MF

Ook in een spot van Toerisme Oostende was hij onlangs te zien. “Samen met kok Dagny Ros Asmundsdottir bereidde ik een gerechtje met zeewolf met een sausje van Keyte. Het gerecht prijkt sinds kort ook op de kaart. We filmden in twee keer, ik moest me herinneren wat ik gezegd had de eerste shoot“, lacht James nog.

(MF)