Business Center Stede51 in Harelbeke serveert vanaf nu Starbucks

Redactie KW

Starbucks komt dus toch naar Zuid-West-Vlaanderen: in Business Center Stede51 in Harelbeke krijgt de bekende koffieketen een ‘corner café’.

Stede51 wil zich profileren als een vijf sterren Business Center die uit de band springt. De locatie, een oude vlasfabriek die omgetoverd werd tot verblijfplaats voor 40 bedrijven met behoud van het industriële karakter, is daar een goed voorbeeld van. En nu kan iedereen in het private bedrijvencentrum ook genieten van een Starbuckskoffie.

Starbucks krijgt er zijn eigen ‘corner café’, die gelegen is in de lounge area, sowieso een paradepaardje is van Stede51. “De lounge area is de uitgelezen plaats voor onze bedrijven om op een informele manier hun klanten en leveranciers te ontvangen”, zegt Stijn Vanlerberghe, marketingverantwoordelijke bij Stede51. “Naar de klanten van onze gehuisveste bedrijven toe biedt het extra cachet om hen de echte Starbucks koffie te kunnen aanbieden, in al z’n authenticiteit, via de originele ‘paper cups’, de originele smaken, napkins en noem maar op.”

Starbucks meeting

De Starbucks lounge area kan ook gehuurd worden door externen voor nieuwjaarsrecepties, grootschalige vergaderingen… In de toekomst wil Stede51 een ‘Starbucks meeting’-concept opstarten, waarbij bedrijven uit de regio, die ook fan zijn van het betere kopje koffie, vergaderingen kunnen organiseren bij ons. “Heeft iemand zin in een Starbucks, dan kan die ook gewoon eens langskomen en er in onze lounge eentje meenemen”, aldus nog Stijn.

Business Center Stede51 in Harelbeke serveert vanaf nu Starbucks


Stede51 pakt daarnaast uit met een co-working space area, de zich vlak naast de Starbucks lounge bevindt. Deze zich moet richten op jonge starters, en zelfs ondernemende studenten, die nog niet de middelen hebben om een kantoor te huren, maar wel reeds willen deel uitmaken van een bruisend geheel van ondernemers.

Volgers op Twitter beloond

“Héél belangrijk, tot slot, is dat onze trouwe Twitter-volgers beloond zullen worden met een persoonlijke coupon waarmee ze uitgenodigd worden op de officiële opening van onze Starbuckscorner, die eind februari zal plaatsvinden.”

De kostprijs van de Starbucksmachine bedraagt 17.000 euro. Wie een Starbucks wil, betaalt afhankelijk van de variaties 1,20 tot 2,40 euro. “Het is niet de bedoeling dat we winst maken”, aldus nog Stijn. “De inkomsten gaan integraal naar Starbucks, die dagelijks iemand langs laat komen voor het onderhoud en het aanvullen van bijvoorbeeld de melk, die ook dagelijks vervangen wordt.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier