Burgemeester van Bredene heeft alvast concreet voorstel om onze kust hipper te maken

Redactie KW

Onze kust moet hipper, vindt Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts. Geen probleem, vindt burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene, die meteen een concreet voorstel lanceert. Of beter: oprakelt.


Als het van Westtoer en Vlaams minister voor toerisme Ben Weyts afhangt, dan moet de kust hipper en trendy worden. Concrete voorstellen zijn een pier en een luchthaven voor kleine vliegtuigjes in Koksijde, grotere jachthavens en een dijk aan het Zwin.

De Bredense burgemeester pakte eind vorig jaar al uit met een aantal innovatieve voorstellen om meer toeristen naar de Vlaamse kust te lokken. Naar aanleiding van het strategisch beleidsplan voor de kust herhaalt hij nu zijn voorstel aan de Vlaamse overheid om op het strand in Bredene een vloedzwembad te bouwen. “Dergelijk zwembad zou uniek zijn voor onze kust en ontegensprekelijk bijdragen tot het hipper imago ervan”, aldus Steve Vandenberghe. “Een vloedzwembad is een zwembad op het strand, dat bij hoogwater volloopt. Wanneer het eb is, kan iedereen dichter bij de dijk zwemmen. Het is eigenlijk niet meer dan een grote betonnen constructie die een soort kelle vormt.”

Zo’n zwemkelle heeft allerlei voordelen. Bij eb hoef je geen honderd meter meer te stappen op het strand om te kunnen zwemmen, het water wordt telkens ververst bij hoogwater én het water is ook warmer dan in zee.

(JC)