Burgemeester op Unizodebat : “Ooststraat moet Ramblas van Roeselare worden”

Vlnr. op de voorgrond rond de tafel : moderator van het debat Eddy Brouckaert, burgemeester Kris Declercq en de schepenen Nathalie Muylle en Griet Coppé. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Tijdens een druk bijgewoond Unizo-ontbijtdebat over de toekomstvisie van het Roeselaarse stadsbestuur, lieten burgemeester Kris Declercq en schepenen Griet Coppé en Nathalie Muylle enkele opmerkelijke uitspraken optekenen.

Schepen Griet Coppé liet alvast weten dat de werken aan de kleine ring tegen einde 2016 af zullen zijn en tegen juli 2017 alle lopende projecten worden afgewerkt. Op het vlak van de verkeerscirculatie volgt voor einde van dit jaar een definitieve evaluatie , zeker wat de rijrichtingen in de Henri Horriestraat betreft. En de schepen hield een opvallend pleidooi voor een ruimer gebruik van de fiets in de binnenstad.

Schepen Nathalie Muylle ziet bedrijven met grote projecten in de nabije toekomst opnieuw investeren in Roeselare. Zowel in de binnenstad als langs de ring, die van het bedrijf Deceuninck tot aan het nieuwe AZ Delta opvallend veel nieuwe projectaanvragen laat optekenen. De Posterie in de Oostraat zal niet worden verkocht, er wordt gezocht naar een handelsactiviteit binnen dit historische pand.

Burgemeester Kris Declercq wil van de Oostraat de Ramblas van Roeselare maken, waar het gezellig flaneren en winkelen is. De Ooststraat moet een mooie boulevard worden die begint aan de Ooststraatparking (nieuwe naam voor de Stationsparking) en loopt tot de Markt. Of in die toekomstplannen ook een verkeersvrije Ooststraat wordt voorzien, wilde de burgemeester niet kwijt. Aanpakken van leegstand, het commercieel ‘vullen’ van De Munt en verdere opwaardering van een beperkter kernwinkelgebied in en rond de Ooststraat zijn wel duidelijke doelstellingen. (EBRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier