Bubble Post levert voortaan ook in Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Het ecologisch distributiebedrijf Bubble Post levert sinds begin deze maand vanuit haar nieuw depot aan het Waggelwater per elektrische fiets aan de Brugse horeca.

Bubble Post begon drie jaar geleden in Gent en is inmiddels in onze provincie actief in Kortrijk, Oostende en Brugge. Het jonge bedrijfje stelt 50 mensen te werk, van wie voorlopig slechts een in Brugge. Door vanuit een eigen depot aan de stadsrand met cargofietsen en kleine, elektrische voertuigen de lokale horeca en winkel te bevoorraden, reikt Bubble Post ook een duurzame oplossing aan voor de mobiliteit in Brugge.

Cargofietsen

“Met onze cargofietsen, die tot 400 kilo kunnen vervoeren, kunnen wij handig op het fietspad voorbij de autofiles laveren”, zeggen Robin Geysen en Ben Rieder van Bubble Post. Inmiddels heeft hun bedrijf, dat actief is in negen Vlaamse steden, al 50 leveranciers kunnen warm maken om in hun project te stappen.

“Voor Brugge zijn het er voorlopig vijf, waaronder Horeca Total. Het is voor hen makkelijker en zelfs kostenbesparend om de lading van hun vrachtwagens te lossen in ons depot in de Lieven Bauwensstraat, waarna wij de goederen – ook gekoelde – leveren aan de lokale middenstanders. De camions van de leveranciers verliezen immers heel wat tijd in de smalle middeleeuwse straten van Brugge”, zeggen de initiatiefnemers.

Mobiliteitsplan

Burgemeester Renaat Landuyt en mobiliteitsschepen Annick Lambrecht juichen het initiatief toe : “Het past perfect in ons mobiliteitsplan. Bovendien biedt Bubble Post ons dat gratis aan, de leveranciers betalen. Concurrent City Depot hoopte dat de stad Brugge financieel zou participeren in hun project.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier