Brugse vuilnismannen blijven staken

Redactie KW

Voor de derde dag op een rij – het weekend niet inbegrepen – reden er geen huisvuilwagens uit in de Brugse regio. De honderd huisvuilophalers van IVBO blijven staken.

De staking begon al op donderdag 1 oktober en duurde voort op vrijdag 2 oktober. De huivuilophalers protesteren op die manier tegen het nieuwe uurrooster dat de directie om besparingsredenen wil opdringen. De vuilnisrondes zouden langer worden en in minder tijd moeten afgehapseld worden. Wie dacht dat directie en vakbonden tijdens het weekend tot een akkoord zouden komen, kwam bedrogen uit.

Ook maandagochtend rukten er geen huisvuilwagens uit en bleef het afval op het trottoir liggen. Er wordt vandaag geen afval opgehaald. Volgende ophalingen worden door de staking getroffen: Groenafval in Brugge sector 3 (Sint-Kruis), Papier & Karton met PMD in Brugge sector 4 + 9 (Assebroek en Strandwijk Zeebrugge), Restafval in Brugge sector 1 + 2 + 9 (binnenstad Brugge, Assebroek en Strandwijk Zeebrugge).

In de andere doro IVBO bestreken gemeenten gaat het om : Papier & Karton + PMD in Damme, restafval in Blankenberge en De Haan.

IVBO vraagbt de bewoners uitdrukkelijk om hun afval terug binnen te nemen en bij de volgende ophaalbeurt, zoals vermeld op de afvalkalender, terug aan te bieden. De directie van IVBO biedt haar excuses aan voor de hinder die dit veroorzaakt. Ondertusen zijn de gesprekken met de vakbonden opnieuw opgestart. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier