Brugse reisorganisator laat Italiaans dorpje voortaan voor hotel doorgaan

Redactie KW

De Brugse touroperator Transeurope pakt voortaan uit met een nieuw hotelconcept.

In enkele Middeleeuwse dorpjes in Centraal-Italië wordt een gastronomische rondreis in Alberghi Diffusi georganiseerd. Daar wordt op authentieke adresjes gelogeerd om zo de ware ziel van Italië te ontdekken. Speciaal is zonder meer het verblijf in ‘Alberghi diffusi’, wat betekent dat de kamers verspreid liggen over het hele dorpje: in het hoofdgebouw, een bijgebouw of verderop. In feite vormt het hele dorpje op die manier het hotel.

Verdeelde herberg

Het gaat om een individuele rondreis met de eigen auto die begint in Toscane, gevolgd door de Emilia-Romagna, ‘de buik van Italië’, en eindigt in Umbrië, ‘het groene hart van Italië’. Letterlijk vertaald betekent ‘alberghi diffusi’ ‘verdeelde herberg’. Met deze formule gaat men op reis naar Italië maar leeft men ook tussen Italianen. Men kan er ook Italiaanse les volgen, op truffeljacht gaan, kaas maken, Italiaans leren koken, enzovoort.

“De filosofie blijft in alle gevallen, van luxe tot eenvoudig, dat de oorspronkelijkheid van het dorp niet (te) veel wordt aangetast. Wat niet wegneemt dat er soms zwembaden en restaurants worden toegevoegd om ook de verwende vakantieganger ter wille te zijn”, klinkt het bij Transeurope.

Florence en Bologna liggen op minder dan een uurtje rijden.

(MDW)