Brugse hotelschool Ter Groene Poorte wint JRE cooking cup

Redactie KW

Dat is een wedstrijd die sinds vorig jaar wordt georganiseerd door Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Het evenement vond plaats in het Ceria in Brussel, waar zes ploegen van twee leerlingen en een coach het tegen elkaar opnamen in de finale.

Hotelschool Spermalie, de laureaat in 2015, eindigde op de tweede plaats. De andere vier finalisten waren Ter Duinen uit Koksijde, VTI Hotelschool van Leuven, VTI Spijker uit Hoogstraten en het Brusselse Ceria. De finalisten werden gekozen op basis van hun ingezonden recept. Een twintigtal hotelscholen dong mee naar een finaleplaats.

De organisatie wil met deze wedstrijd het jonge talent in de Belgische hotelscholen stimuleren en hun creativiteit testen.

Bovenop de cheque van 500 euro mag de winnende school een sessie “Art of cooking” van de JRE verwelkomen. Tijdens zo’n “jam-sessies” wordt er geïmproviseerd met een mand vol verrassingsingrediënten.

De JRE is een vereniging van restauranthouders jonger dan 42 jaar die hun kennis en passie voor het vak willen doorgeven. België telt een dertigtal leden, van wie Marcus in Deerlijk, Culinair in Lauwe, L’Amandier in Genval, Le Coriandre in Brussel en L’Ô de vie in Juprelle de bekendste zijn.

(BELGA)