Brugse binnenstad verwelkomt opnieuw de zomerse terrassen

Redactie KW

Tegelijk met een heerlijk lentezonnetje verschenen donderdagochtend ook massaal de terrasbouwers in de historische binnenstad van Brugge. Alle terrassen op het Simon Stevinsplein, de Burg en de Markt worden massaal opgetrokken.

Toeristen en inwoners namen de afgelopen uren alvast meerdere gelegenheden te baat om de terrasjes in volle opbouw al te frequenteren. Volgens de Brugse horeca een zoveelste bewijs dat er echt nood is om de terrassen ook in de winter te laten staan. Maar naar die vraag heeft het stadsbestuur van Brugge weinig oren. Vooral esthetisch vindt burgemeester Landuyt terrassen in de winter niet kunnen.

Het stadsbestuur deed wel een toegeving op het bestaande terrasreglement. Het nieuwe decreet maakte het sinds kort mogelijk om stoelen en tafels op elke winterdag van het jaar naar boven te halen. Het maximum was wel één rij. Het experiment met winterterrassen kende een positieve evaluatie, met dank aan de zachte winter. Toch willen de horeca-uitbaters de winterterrassen ruimer zien. En liefst permanent ook.

(Mario D.W.)