Rubriek Economie

Brugs Tolhuis wordt bruisend ondernemerscentrum

21/06/17 om 14:26 - Bijgewerkt op 23/06/17 om 09:27

Na Kortrijk, Oostende, Roeselare en Ieper krijgt nu ook Brugge zijn eigen ondernemerscentrum. "Dit wordt het kloppend hart van de Brugse economie", zegt gedeputeerde Jean de Bethune.

Brugs Tolhuis wordt bruisend ondernemerscentrum

Nele Dekeyser (coördinator West-Vlaamse ondernemerscentra), Dirk De fauw (voorzitter Resoc Noord-West-Vlaanderen), Hilde Decleer (schepen Lokale Economie), Jean de Bethune (gedeputeerde Economie) en Hendrik Verkest (directiecomité POM en voorzitter RESOC Midden-West-Vlaanderen). © WK

Het centrum wordt ondergebracht in het historisch gebouwencomplex van het Tolhuis op het Jan Van Eyckplein. Sinds '95 in handen van het provinciebestuur, huisvesten de gebouwen nu het Provinciaal Informatiecentrum en de provinciale bibliotheek. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen bouwt het verder uit tot een ondernemerscentrum dat het kloppend hart van de Brugse economie moet worden. En dat in de breedste zin van het woord, zegt gedeputeerde voor Economie Jean de Bethune. "Jonge ondernemers en start-ups zullen hier in ''t Werkpand' een werkplek kunnen afhuren. Maar de deuren zullen openstaan voor al wie het ondernemerschap uitdraagt. Of het nu gaat om overheids- en onderwijsinstellingen, ondernemers of handelaars, dit wordt dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor iedereen met ondernemerszin."

Netwerken en ondernemersgeest stimuleren

Op termijn worden de economische bibliotheek van de provincie en de studiedienst van de POM er ook ondergebracht, handig voor studenten die aan een thesis werken. "Dit wordt dus tevens een soort kenniscentrum van de economie", aldus nog de Bethune. Ondernemerscentrum Brugge wordt tot slot ook het provinciaal knooppunt van de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie, die onder meer inzet op innovatie in de zorgsector. Want naast de uitbouw van een economisch netwerk voor de regio, wil de POM er vooral de ondernemingsgeest stimuleren. De provincie investeert 600.000 euro in de inrichting van de werkplekken, een multifunctionele vergaderzaal, sanitaire voorzieningen, een koffiehoekje,... De infobalie op het gelijkvloers, die later verhuist naar het Provinciaal Hof op de Markt, krijgt een nieuwe invulling als ontmoetingsruimte.

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!