Brugs restaurant Zeno wint Zilveren Pollepel

Redactie KW

Restaurant Zeno uit de Vlamingstraat in Brugge werd door een lokale jury unaniem verkozen tot winnaar van De Zilveren Pollepel, een jaarlijks culinaire prijskamp die al aan zijn 39ste editie toe is.

Restaurant Zeno langs de Vlamingstraat 53 werd in 2007 geopend door chef Reinout Reniere en zijn echtgenote Ines Parret. “De Zilveren Pollepel is erg regionaal, maar voor mij is het toch een heel mooie erkenning”, reageert de chef. “Zeker als je ziet welke kleppers er allemaal aan deze wedstrijd hebben deelgenomen. Het geheim van ons succes? Hier komt niets aangekocht binnen, alles maken we zelf : van de picon tot de koekjes bij de koffie. Mijn keuken is moeilijk te omschrijven. Ik ga voor een regionale productkeuken, waarbij ik werk met streekproducten van het moment en producenten van hier. En geen fantasietjes, ik hou het liever puur.”

Michelinster?

In de jongste editie van Gault&Millau kreeg Zeno 16 op 20, een score die het al drie jaar op rij heeft. Dan is de onvermijdelijke vraag: volgt er ook een Michelinster? “Ik durf toe te geven dat ik in het begin van mijn carrière toen ik vijf jaar meegedraaid had in De Karmeliet te veel gekookt heb voor de culinaire gidsen. Maar de laatste jaren ben ik daarvan afgestapt.”

Kok au Vin uit de Ezelstraat in Brugge werd uitgeroepen tot de laureaat van De Zilveren Bistro.

(ON – foto FP)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad