Bruggeling grijpt naast JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer

We zien Thijs Claes, Jan De Backer, winnaar Bert Baecke, Yoshi Aesaert en de West-Vlaamse Bert Bernolet. (Foto JR)
Redactie KW

Vrijdagavond tijdens de twaalfde editie van deze awarduitreiking werd Limburger Bert Baeck verkozen uit de vijf winnaars van de provinciale voorverkiezingen.

Meer dan 200 aanwezigen woonden op vrijdag 29 april in Thermae Palace in Oostende de finale van de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar bij. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer jonger dan 40 die zich heeft weten te onderscheiden als creatieve en duurzame ondernemer. Bert Baecke won eerder op 2 maart in Limburg de provinciale voorronde. Hij is medeoprichter en ceo van D-square-TrendMiner, een softwarebedrijf dat gepatenteerde big data zoektechnologie heeft ontwikkeld voor de procesindustrie op basis van patroonherkenning en machine learning.

Solar Zonder Grenzen

Bruggeling Bert Bernolet van Solar Zonder Grenzen en CVBA Energy Kiosks in Brugge greep naast de felbegeerde award, maar blikt toch terug op een geslaagd parcours. Hij won op 24 maart in West-Vlaanderen de provinciale voorronde. Zijn liefde voor Afrika en zin voor ondernemen combineert hij sinds zeven jaar in Solar Zonder Grenzen. Met Solar Zonder Grenzen helpt hij gemeenschappen in het zuiden door zonnesystemen te installeren. Inmiddels heeft hij 154 zonnekiosken op poten gezet, drie werknemers in dienst in België, en 35 in Togo. Daarbij richtte Bert in 2013 een investeringsplatform op om van dit initiatief een duurzame sociale onderneming te maken.

(JR – foto JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier