Brugge telt 12% meer toeristen in de paasvakantie

© MVN
Redactie KW

Tijdens de paasvakantie bezochten 400.000 toeristen de binnenstad van Brugge. Dat zijn er liefst 12% meer dan in de paasvakantie vorig jaar.

Zowel het dagtoerisme als het verblijfstoerisme deden het beter dan in 2017. De eerste week was opmerkelijk beter dan de tweede week door het samenvallen van enkele buitenlandse vakantieperiodes met de eerste week van onze paasvakantie.

Vermits het verblijfstoerisme in Brugge voor 80% van buitenlandse oorsprong is en het dagtoerisme vooral bezoekers uit eigen land aantrekt, is de groei veel sterker in het dagtoerisme (+14%) en beperkter in het verblijfstoerisme (+1%). De naar schatting 55.000 verblijfstoeristen totaliseerden samen 88.000 overnachtingen waarvan 72.000 van buitenlandse herkomst. Absolute topdag was paaszaterdag 31 maart: toen werden 42.000 dag- en verblijfstoeristen in de binnenstad geteld.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Globaal gezien kijken we tevreden terug op het paasverlof en kijken we uit naar de bonus die nu nog voor de logiessector volgt. Want in tegenstelling tot verleden jaar hebben de Fransen uit de voor Brugge belangrijke Parijse regio pas na onze paasvakantie verlof en hebben de Nederlanders traditioneel pas eind april vakantie.”

(MVN – foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier