Brugge laat studenten proeven van uitgaansleven met online cafégids

Redactie KW

Brugse studenten kunnen voortaan een overzicht van de lokale cafés terugvinden in de online cafégids.

Die werd, toepasselijk genoeg, in het Brugs Biermuseum voorgesteld. De gids biedt een overzicht van 90 Brugse cafés. Met de hulp van een zoekmachine kun je als (jonge) klant zelf bepalen naar welke kroeg je voorkeur uitgaat. De ontwikkeling van dit online-platform, dat een verlengstuk biedt aan de website www.bruggeleeft.be, gebeurde door het Brugse webbureau Webdoos.

De stad betaalde hier een kleine 6.000 euro voor. “Hierdoor kan iedereen de gewenste informatie nu ook digitaal opzoeken: achter de pc, met de tablet, maar zeker ook met de smartphone”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), die dit project kadert binnen de werking van Positief Uitgaan Brugge (PUB).

Kiezen op basis van muziekgenre of specifieke wensen

Aan de hand van een zoekmachine kun je zelf bepalen naar welk type kroeg je precies op zoek bent en dit op basis van het soort café, het muziekgenre en bepaalde specifieke wensen (voetbal of tv of themafeestjes?). “We geven ook mee waar er openbare toiletten te vinden zijn, om het wildplassen tegen te gaan. We stippen ook aan waar je fietsstallingen, geldautomaten, taxistandplaatsen en zelfs politiekantoren kan vinden”, legt burgemeester Landuyt uit.

Voor schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) biedt de nieuwe online cafégids een mooie aanvulling op de website van Brugge Leeft. “Zo is de gids volledig gekoppeld aan de kalender en de voordelenpagina van Brugge Leeft”, schetst Demon. “Met één muisklik op een infofiche van een café ontdek je of je met een Brugge Leeft-pas van één of ander voordeel kan genieten en welke evenementen een zaak organiseert.”

(svv)

Meer info via www.cafegidsbrugge.be of www.bruggeleeft.be/cafegids