Brugge krijgt ongeveer 3 km ondergrondse bierleiding

Redactie KW

Maandag heeft schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) bij monde van het stadsbestuur de principiële goedkeuring gegeven aan Brouwerij De Halve Maan in Brugge om verder te werken aan haar project.


De brouwerij wil een ondergrondse bierleiding aanleggen tussen haar twee productiesites. Nadat er eerder al vanuit Vlaams niveau positief gereageerd was op dit innovatieve project, geeft nu ook de Stad Brugge haar principiële goedkeuring.

Brugge krijgt ongeveer 3 km ondergrondse bierleiding


Het voorziene tracé vertrekt vanuit het Walplein op de binnenstad, en loopt onder openbaar domein over een afstand van 3 km tot de site op het Waggelwater. De leiding zal worden aangelegd in hoogwaardig PE, hoofdzakelijk aan de hand van gestuurde ondergrondse boringen. De bedoeling is vooral om zo weinig mogelijk impact te hebben op het verkeer of weggebruikers, en daarom wordt open sleufwerk op kritieke punten zoveel mogelijk vermeden. Wegenwerken zullen tot een minimum beperkt kunnen worden, alsook schade aan openbaar domein.

Brugge krijgt ongeveer 3 km ondergrondse bierleiding


© Benny Proot

Vandaag gebeurt het transport van het bier vanuit de binnenstad naar het verwerkingscentrum op het Waggelwater met tankwagens. Door de aanleg van een ondergrondse leiding van het Walplein tot de site op het Waggelwater zou het vervoer met tankwagens kunnen worden afgebouwd. Dit zal leiden tot een sterke reductie van zware vrachtwagens in de Brugse binnenstad, en dus een verdere verbetering van de leefbaarheid rond de brouwerij.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier