Brugge krijgt er met Suite 17 na lange tijd nieuwe jongerenhorecazaak bij

© Benny Proot
Redactie KW

In het eerste weekend van februari opent Suite 17, op een steenworp van waar zich vroeger de bekende (nacht)zaak De Vuurmolen bevond.

Andy Nestor (24) en Sampson Twum (29) dopen hun zaak Suite 17, “ook omdat zeventien het geluksgetal is”, klinkt het. “We mikken op verschillende doelgroepen”, legt Twum uit. “Over de middag is iedereen welkom om snacks zoals een spaghetti en slaatjes te eten en iets te drinken. In de vooravond mikken we op een publiek dat graag op het gemak iets drinkt in een loungy sfeer. ‘s Avonds mikken we op een uitgaanspubliek en in het weekend op een club-publiek dat van urban chic houdt. Zelf speel ik al jarenlang voetbal, momenteel bij eersteprovincialer KVVE Aalter. Daarom gaan we ook spelers van amateurvoetbalploegen proberen te bereiken.”

Hiervoor zal er een beroep gedaan worden op dj’s die de betere r&b, hiphop, EDM en house draaien. “We mikken op een publiek van meerwaardezoekers”, stelt Nestor. “Iedereen mag binnen, maar dan zullen ze zich wel aan bepaalde regels dienen te houden. In eerste instantie zullen we in het weekend zonder portier werken, maar mocht blijken dat dit toch wenselijk is, zullen we iemand inhuren. We gaan er ook alles aan doen dat we geen geluidsoverlast voor de buurt veroorzaken.”

(SVV – Foto BP)