Brouwerij Omer VanderGhinste kaapt 2 gouden medailles weg op World Beer Awards

Redactie KW

Na goud voor Kriek Max in 2011 en zilver voor Omer Traditional Blond in 2013, kaapt de brouwerij in 2014 twee gouden medailles weg voor minder bgekende bieren.


De Cuvee des Jacobins wint de ‘Gold Medal for Best Wood Aged Beer’. Cuvee des Jacobins is op de Amerikaanse biermarkt al langer een vaste waarde, echter in België niet echt bekend. Dit is een 100 % foederbier, dus bestaat enkel uit bier van spontane gisting die 18 maand gerijpt heeft op eiken houten vaten. Het bier heeft een robuust karakter maar heeft een mooie en gesofisticeerde inhoud met een afdronk van vanille, gedroogde kersen en cacao. Dit is een complex, maar zeer gebalanceerd zuur bier.

Brouwerij Omer VanderGhinste kaapt 2 gouden medailles weg op World Beer Awards


Daarnaast was er ook goud voor Vander Ghinste Oud Bruin, in de categorie ‘Best Oud Bruin’. Het is een Zuid-West-Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek. Door dit bier te versnijden met bier van spontane gisting, minstens 18 maand oud, gerijpt op eikenhouten vaten, bekomt men dit specifieke Zuid-West-Vlaamse Rood-bruine bier.

De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.