Brouwerij Het Sas in Boezinge doet forse investeringen

Redactie KW

In oktober start in Boezinge de bouw van een nieuw gebouw met twee gisttanks van elk 70.000 liter en in de komende jaren volgt de plaatsing van een nieuwe flessenspoelmachine, ter waarde van 1 miljoen euro.

De voorbije twee jaar zette de brouwerij in op vernieuwing. “In 2012 hebben we een aantal zaken geautomatiseerd en sinds vorig jaar werken we met een nieuwe etiketteringsmachine, goed voor een kostprijs van 300.000 euro. Dit en volgend jaar gaan we echter nog een stapje verder. In oktober starten we met de bouw van een nieuw gebouw met twee biertanks van elk 70.000 liter. De bouwvergunning is al binnen, dus dat ziet er goed uit. We hopen dat de tanks operationeel zijn tegen Pasen volgend jaar. Ook deze werken hebben een kostenplaatje van 300.000 euro, maar zijn absoluut noodzakelijk voor de brouwerij. Het is een zuivere productie-uitbreiding, er is nood aan meer capaciteit. Daar was ook nog plaats voor in Boezinge.”

1.000.000 euro

“Een van de volgende jaren zullen we dan een nieuwe flessenspoelmachine in gebruik nemen, een investering van 1 miljoen euro. Als familiebedrijf zijn we financieel nooit in de problemen gekomen en dat willen we absoluut zo houden. Die investeringen zullen daar niets aan veranderen. Tot op vandaag hebben we alles met eigen middelen kunnen financieren, maar voor de nieuwe flessenspoelmachine zullen we toch moeten aankloppen bij de bank. Er doen geruchten de ronde dat enkele investeringsfondsen brouwerijen aanspreken om in te investeren, maar daar doen wij niet aan mee. Wij blijven een gezond familiebedrijf.”

(JL – foto FB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West