Brouwerij De Halve Maan uit Brugge behoudt naam, Nederlandse brouwer kiest alternatief

Redactie KW

Beide brouwers benadrukken de collegiale relatie die ze hebben.

De Brugse stadsbrouwerij De Halve Maan zal zijn naam behouden. Dat maakt de brouwerij maandag bekend. Er is namelijk nog een andere brouwerij uit het Nederlandse Hulst met dezelfde naam, maar dat bedrijf gaat voortaan als Bierbrouwerij Vermeersen door het leven.

De Halve Maan uit Brugge en De Halve Maan uit Hulst hebben een akkoord bereikt rond de naamgeving. Beide brouwerijen bestaan al langer naast elkaar, maar nu beide spelers actief zijn in een ruimere regio, leidde de naamgeving vaak tot verwarrende situaties. De Brugse brouwerij behoudt zijn naam, terwijl de brouwer uit Hulst zich de naam ‘Bierbrouwerij Vermeersen’ aanmeet.

“Wel is overeengekomen tussen beide brouwers dat ze beiden zullen blijven verwijzen naar hun roots en historiek. Zo zal ook Brouwerij Vermeersen in de toekomst blijven refereren naar haar rijke geschiedenis onder haar vroegere naam, alleen zal ze de historische naam niet meer gebruiken voor de verdere promotie en communicatie van haar bieren“, luidt het gemeenschappelijk persbericht.

Beide brouwers lanceren ook een nieuwe webpagina www.halvemaan.com waarin de verschillen haarfijn worden uitgelegd. “Beide brouwers benadrukken de collegiale relatie die ze hebben, alsook de positieve sfeer waarin deze oplossing tot stand kwam. Beide brouwers waren immers vragende partij om tot een oplossing te komen, en de verwarring in de toekomst te vermijden”, zeggen beide brouwerijen.

De Brugse brouwerij gaat terug tot 1546 en is sinds 1856 in handen van de familie Maes-Vanneste. Vooral de Brugse Zot en de befaamde bierpijplijn zijn gekend. De bierbrouwerij uit Hulst werd in 1821 opgericht, maar het bedrijf in zijn huidige vorm bestaat pas sinds 1968 door de overname van Paul Vermeersen. De meeste gekende bieren uit het assortiment zijn Java Dubbel en Zeeuwsche Witte.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier