Rubriek Economie

Brouwerij De Feniks in Heule wil whiskybier lanceren

20/04/17 om 16:00 - Bijgewerkt op 21/04/17 om 14:09

In de Mellestraat wordt er opnieuw bier gebrouwen. Na het vertrek van eerst Alvinne en vorig jaar Eutropius is er nu een derde artisanale brouwerij in volle bedrijf: De Feniks. "Wij willen de mensen enthousiast maken voor nieuwe niet-alledaagse bieren", zeggen initiatiefnemers Gino Vantieghem en Kurt Decoene.

De Wevelgemnaars Kurt Decoene en Gino Vantieghem (allebei 47) wonen nu respectievelijk in Menen en Lendelede. Kurt is kaderlid bij het biochemisch bedrijf Bayer in Zwijnaarde. Gino Vantieghem kan op tonnen ervaring in het brouwerijwezen terugblikken. Afgestudeerd als bio-ingenieur trok hij naar Canada waar hij met een plaatselijke partner een brouwerij uit de grond stampte. Na acht jaar brouwde men er 100.000 hectoliter. Toen de brouwerij in Japanse handen kwam, keerde Gino naar België terug en nam hij met een vennoot de bekende brouwerij Riva-Liefmans in Dentergem en Oudenaarde ov...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!