Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove investeert 15 miljoen euro

Redactie KW

Brouwerij De Brabandere gaat de komende drie jaar 15 miljoen euro investeren, onder meer in een nieuwe bottelarij. Het bedrijf uit Bavikhove wil zijn groei doorzetten en de productie verder optimaliseren.

De producent van onder meer Bavik, Petrus en Kwaremont wil de komende jaren verder investeren in de uitbouw van de brouwerij. Er zal vooral geïnvesteerd worden op het gebied van productie en logistiek. “De economie is aan het digitaliseren. Wij zijn ervan overtuigd dat ook in onze sector digitalisering zijn vruchten zal afwerpen”, aldus de familie De Brabandere.

Er komt ook een volledig nieuw magazijn waar de brouwerij zal werken met digitale scanners. Op die manier wordt de traceability (de opspoorbaarheid) van de stock verbeterd en wordt de leverservice gegarandeerd.

Nieuwe bottelarij

Het kroonjuweel van het investeringsproces moet de nieuwe bottelarij worden. “De geplande multifunctionele afvullijn, met een capaciteit van 35.000 flessen per uur, zorgt ervoor dat we al onze producten op één en dezelfde lijn zullen kunnen produceren, aan een hoger rendement. Wat een enorme toename betekent in productieflexibiliteit”, aldus de brouwerij.

Daarnaast komen er twee nieuwe gistings- en lagertanks van 1.000 hectoliter, en een volledige geautomatiseerde filtratie. Op dit moment worden ook al zes nieuwe foeders (een soort vaten) bijgeplaatst.

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze belangrijke investeringen fundamenteel zullen bijdragen tot een gestage groei van onze onderneming, waar ook onze medewerkers positiever uitkomen”, aldus Bert De Brabandere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier