Britse reder P&O versterkt lijn Zeebrugge – Hull met gerenoveerde schepen

Redactie KW

De Britse reder P&O Ferries herlanceert de route Zeebrugge – Hull met twee fors opgesmukte ferries. De rederij investeerde 10 miljoen euro in de zusterschepen Pride of York en Pride of Bruges en toonde donderdag de talrijke aanpassingen. Daarvan profiteert ook het toerisme in Brugge en Vlaanderen.

P&O Ferries wil de passagiersdienst tussen Zeebrugge en Hull verder versterken en investeerde daarom fors in een hedendaags interieur. De reder nam de infrastructuur en de passagiersruimtes onder handen waarmee de maatschappij eersteklas eet- en drinkgelegenheden en winkelruimtes wil aanbieden aan haar klanten. Vooral het interieur en de taksvrije winkels zullen flink onder handen worden genomen en ook het eten aan boord wordt naar een hoger niveau getild. Ook de kamers kregen een opfrisbeurt, en alle kamers kregen een eigen badkamer.

Focus op Brugge

Ook voor het toerisme in Brugge is een hedendaagse snelle overzet belangrijk. Vorig jaar maakten 148.000 passagiers de overtocht, van wie er 80.000 Brugge bezochten. In het laatste kwartaal van 2016 ontwikkelden P&O en Toerisme Brugge een apart product om Brugge te ontdekken. Dat alleen al leverde de stad 4.500 overnachtingen op. Brugge wil de actie herhalen. Op beide schepen kunnen 880 passagiers vervoerd worden en er is 2 kilometer parkeerruimte voor voertuigen en vrachtwagens.

De schepen werden in Polen onder handen genomen begin 2017. De trafiek lag nooit stil. P&O Ferries koos bewust om de schepen onder handen te nemen in het laagseizoen.

(Belga – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier