Rubriek Economie

Britse BAE Systems geeft miljoenencontract aan Esterline uit Kortrijk

16/03/17 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:28

Concreet zal het bedrijf displays bezorgen aan het opleidingscentrum van de Britse Royal Air Force voor de Eurofighter Typhoon.

Britse BAE Systems geeft miljoenencontract aan Esterline uit Kortrijk

Het Britse BAE Systems, wereldleider op het vlak van defensie, veiligheid en luchtvaart, heeft een miljoenencontract uitgereikt aan het in Kortrijk gevestigde Esterline voor het aanleveren van geavanceerde luchtvaarttechnologie. Concreet zal het bedrijf displays bezorgen aan het opleidingscentrum van de Britse Royal Air Force voor de Eurofighter Typhoon. De simulator van het gevechtsvliegtuig zal in de toekomst dus worden uitgerust met technologie van Belgische makelij. Het belang van de jarenlange relatie tussen de Britse en Belgische industrie wordt hiermee in de verf gezet.

BAE Systems, één van de bedrijven in de running om de vervangers voor de Belgische F-16's aan te leveren, heeft een contract ter waarde van één miljoen euro uitgereikt aan het Kortrijkse filiaal van de Amerikaanse visualisatiespecialist Esterline. Het bedrijf zal geavanceerde technologie aan de Britse RAF bezorgen, door de Eurofighter Typhoon vliegsimulator uit te rusten met twee ultramoderne displays. Dankzij deze nieuwe visuele systemen kunnen piloten die zich voorbereiden op internationale operaties, gebruik maken van betrouwbare en performante technologie.

BAE Systems en Esterline werken al meer dan 10 jaar samen

"Wij zijn verheugd over dit contract en onze beloftevolle samenwerking. Het toont aan dat Esterline meer dan ooit een voortrekkersrol speelt in het produceren van performante maar kostenefficiënte displays voor simulatoren", aldus Peter De Meerleer, vice-voorzitter Strategic Marketing bij Esterline.

"De keuze voor België komt niet uit de lucht gevallen", benadrukt Anthony Gregory, Campaign Delivery Director bij BAE Systems. Eerder was er een samenwerking tussen beide bedrijven voor het verstrekken van simulatie uitrusting van zowel de Eurofighter Typhoon als de Hawk. "De uitmuntende kwaliteit van de displays van Esterline was een doorslaggevende factor om dit contract aan hen uit te reiken. Het is dit soort kwaliteit dat cruciaal is om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de Royal Air Force", aldus Gregory.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!