Braderiecomité Wevelgem roept winkelketens op het matje

Redactie KW

Henk Louf, bestuurslid van het Braderiecomité Wevelgem, is het kotsbeu dat ketens als Zeeman, Blokker en Kruidvat weigeren om lidgeld te betalen maar toch deelnemen aan de jaarlijkse braderie.

Henk Louf is zelf zaakvoerder van de kledingszaak Isola. Hij stuurde de grote winkelketens een brief waar hij geen antwoord op kreeg. Nu gooide hij de brief op Facebook en vraagt hij iedereen om die te delen. Unizo reageerde al en wil de zaak ter harte nemen. “Onze jaarlijkse septemberbraderie is de sterkste in de regio. We steken er met een tiental zelfstandigen heel veel energie in. We zorgen voor extra publiciteit en we halen groepen en attracties naar Wevelgem. We kunnen dat dankzij het jaarlijks lidgeld van de handelaars blijven doen.”

Binnenkort geen braderie meer

Henk vertelt dat 95 procent van de handelaars van Wevelgem het lidgeld betalen. “Wie niet betaalt, is die dag gesloten behalve de ketens… Op zaterdag 21 september waren Blokker, Zeeman en Kruidvat open. Voor ons kan dat niet. Als iedereen denkt als de ketens, dan is er binnenkort geen braderie meer.”

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier